Minicalzone fylld med krämig tandoorikyckling
Alltså, detta blev så gott så jag nästan smäller av!! 😀😋
Gör man minicalzone så blir de perfekta till lunch, men man kan ju även göra stora för fredagsmyset.
Vill man spara in tid så kör på färdig pizzadeg.
Ingredienser ca 14 st
Tandoorikyckling
2-3 st kycklingfiléer
1,5 dl cremé fraiche el naturell yoghurt
0,5-1 st hackad chili
3 st vitlöksklyftor riven
1 cm ingefära riven
1 tsk citronjuice
1 tsk limejuice
2 tsk tandoorikrydda
Salt/peppar
Kycklingröra
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor rivna
1 cm ingefära riven
1 msk Garam Masala
0,5-1 tsk chiliflakes
1,5 dl tomatpuré
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 dl grädde
25 g smör
( tandoorikycklingen)
Pizzadeg hittar ni här Pizzadeg
Börja med att blanda ihop ingredienserna till tandoorikycklingen.
Lägg i kycklingen och låt det marinera i kylen ca 30 min.
Sätt ugn på 180 grader.
Smörj en form med olja och lägg i kyckling + "smeten".
In i ugnen ca 30-40 minuter.
Strimla kycklingen med gafflar.
Röran
Hacka lök, riv vitlök och ingefära.
Stek upp i olja tills det mjuknar.
Tillsätt Garam Masala, chiliflakes och rör runt lite.
I med tomatpuré, vatten, socker och grädden.
Lägg i den strimlade kycklingen, smaka av med salt och låt det småkoka ihop ett par minuter.
Till sist i med en klick smör och rör tills den smält ihop med röran.
Ställ åt sidan att svalna.
Sätt ugnen på 250 grader
Gör nu minicalzones och lägg på en plåt.
Har du gjort degen själv så låt dom jäsa ca 20 min på plåten.
Pensla med smält smör och toppa med lite flingsalt.
In i ugnen ca 10-12 min.
Ät och njut!!
Kommentarer
Skicka en kommentar