Koreansk pizza
Detta recept är inspirerat av https://zeinaskitchen.se/koreansk-pizza/ men jag har tagit bort en del och lagt till annat.
Receptet räcker till en ugnsplåt, 4 normalstora, eller 8 lunchpizzor.
Pizzadeg
2,5 dl vatten (37 grader)
25g jäst
0,5 dl rapsolja
5-6,5 dl vetemjöl
Nypa salt
Lös upp jästen i vattnet, tillsätt olja, mjöl och salt.
Knåda ordentligt till en smidig deg.
Plasta in bunken och jäs i ca 1 timme, eller över natten i kyl.
400gr färs
3 klyftor vitlök
Sojasås
0,5 dl soja
0,5 dl söt soja
1 tsk sesamolja
2 tsk chiliflakes ( ta mindre för mildare smak)
Stek färsen i olja tillsammans med riven vitlök.
Rör om ofta, och när färsen fått färg tillsätter du sojasåsen.
Sjud på medelvärme i 5-10 min.
Ställ sedan åt sidan och låt svalna.
Pizzasås
250g passerade tomater
2 msk Sambal oelek ( ta hälften för mildare smak)
Topping
Paprika
Färska champinjoner
400g riven ost el. Mozzarella
Rödlök
Sätt ugnen på högsta värme, ställ in en plåt nederst i ca 15 min.
Nu väljer ni själv om ni vill ha en stor ( räcker lätt till en ugnsplåt), eller kanske som jag, 8 st "lunch storlekar"
Kavla ut, lägg degen sen på bakplåtspapper innan ni lägger på topping.
Blanda tomater med sambal oelek och bred på.
Sen riven ost, färsen och resten av toppingen.
Ta ut plåten och lyft över pizzorna på den.
In i ugnen 8-10 min.
Smaklig spis!
Kommentarer
Skicka en kommentar