Biff med lök och bambuskott

 


Detta är en riktig klassiker på kinakrogarna.

Jag åt detta när jag var yngre så det sprutade ur öronen. 🤣🤣🤣

Ett säkert kort innan jag upptäckte hur mycket annat gott det fanns...

Men de senaste åren har jag börjat äta detta igen och upptäckt hur enkelt det är att göra själv.

Ska såklart även nämnas att det blir lika gott som på restaurangen, om inte godare... 😀


Ingredienser 4 pers 

Köttet

300 g ryggbiff

1 msk riven ingefära

2 msk maizena

3 msk vatten

Lite salt (0,5 tsk ca)

Såsen

1 stor gul lök

1 burk svamp eller ca 10 färska

1 liten burk bambuskott eller 2 stänger färska

3 vitlöksklyftor

1 köttbuljongtärning

1-2 msk kinesisk soja

3-4 msk ostronsås

1 msk hoisinsås

1/2 msk sesamolja 

4 dl vatten


Gör så här

Skiva biffen i strimlor.

Blanda ingefäran, maizenan och vattnet.

Rör ner köttet och salta.

Blanda ordentligt och låt marinera i kylen minst 3-4 timmar, men helst över natten.




Skiva löken i tunna skivor.

Hacka vitlök fint.

Stek löken med svampen i olja tills de blir mjuka och börjar få lite färg.

Lägg över i en skål.

Hetta upp olja i pannan igen och stek köttet ihop med hackad vitlök.

När köttet nästan är klart, tillsatt svamp, lök och bambuskott.

Rör runt så allt blandas.

Tillsatt sen soja, ostronsås, hoisinsås, sesamolja och vatten.

Smula ner buljongtärningen och rör runt tills den smält. 

Låt den småkoka ca 10 minuter.

Tycker ni att såsen är för lös, så rör i lite maizena i slutet för att få den lite tjockare.




Servera med ris eller nudlar.

Smaklig spis!



Kommentarer

  1. ost- resp hoisinsås, finns färdiga?

    SvaraRadera
  2. Ja precis, dom finns färdiga. Finns i de flesta butiker där asiatiska varor finns.
    Brukar köpa på citygross och ica kvantum. 😀

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mormors kålpudding

Färsfyllt franskbröd

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar