Mormors kålpudding
Min mormor gjorde världens godaste kålpudding. Så är det bara, kan vara att jag är lite partisk men gillar ni kålpudding så gör denna!!
Ingredienser 4 pers 175grader
1 kg vitkål
25 g smör
Salt/peppar
1/2 dl ljus sirap
500 g färs
1 gul lök
1 dl vispgrädde
1 ägg
2-3 tsk soja
1 msk oxfond
Salt/peppar
Gör så här
Börja med att strimla kålen.
Smält smöret i en gryta och stek kålet.
I med sirapen, salt/peppra, och låt kålen småkoka ca 5-10 minuter tills den är mjuk.
Under tiden finhacka löken.
Blanda lök med färs och tillsätt grädde, ägg, soja, fond, salt/peppar och blanda ihop till en ganska lös smet.
Ta sen ca 1/3 av kålen och blanda ihop med färsen.
1/3 av kålen lägges sen i botten på en ugnsform, sen färsen och överst resten av kålen.
In i ugnen 175 grader i ca 45 minuter.
Servera med kokt potatis, brunsås, inlagd gurka och lingon!
Smaklig spis!
Kommentarer
Skicka en kommentar