Mormors kålpudding

 Min mormor gjorde världens godaste kålpudding. Så är det bara, kan vara att jag är lite partisk men gillar ni kålpudding så gör denna!! 

Ingredienser  4 pers  175grader

1 kg vitkål

25 g smör

Salt/peppar

1/2 dl ljus sirap

500 g färs

1 gul lök

1 dl vispgrädde

1 ägg

2-3 tsk soja

1 msk oxfond

Salt/peppar

Gör så här 

Börja med att strimla kålen.

Smält smöret i en gryta och stek kålet.

I med sirapen, salt/peppra, och låt kålen småkoka ca 5-10 minuter tills den är mjuk.



Under tiden finhacka löken.

Blanda lök med färs och tillsätt grädde, ägg, soja, fond, salt/peppar och blanda ihop till en ganska lös smet.

Ta sen ca 1/3 av kålen och blanda ihop med färsen.



1/3 av kålen lägges sen i botten på en ugnsform, sen färsen och överst resten av kålen.

In i ugnen 175 grader i ca 45 minuter.



Servera med kokt potatis, brunsås, inlagd gurka och lingon!

Smaklig spis!





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Färsfyllt franskbröd

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar