Krämig fiskgryta

 Jag hittade kräftfond i frysen som jag gjort av skalen efter en av många kräftskivor...

Denna fond fick bli basen till en supergod matig gryta, men har man inte detta hemma funkar det lika bra med köpt fond och vatten. 😀



Ingredienser 2-3 pers 

300-400g fisk (jag använde torsk + lax)

2 morötter

1 liten fänkål

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

Kokt potatis delad i bitar (jag tog 2 PP)

4-5 dl fond

Ca 2 dl grädde

Dekorera med räkor

Gör så här 

Börja med att skära fisken i lagom munsbitar. Salta och peppra.

Skär morot och potatis i lagom bitar.

Skär fänkålen i tunna skivor och finhacka vitlöken.



Hetta upp olja i gryta och stek fänkål, morötter och vitlök utan att det får färg.

Tillsätt tomatpuré och rör om.

I med fonden, låt småkoka ca 10 minuter så smakerna sätter sig.

I med potatis, fisk och grädden, låt koka upp igen.

Låt det småkoka 5-10 minuter tills fisken är färdig.

Red ev med maizena för en tjockare gryta.

Servera med ett gott bröd att doppa med och toppa med räkor.

Smaklig spis! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mormors kålpudding

Färsfyllt franskbröd

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar