Köttfärslimpa i lergryta med smörkokta morötter

 Jag köpte en lergryta för ett par år sen för en billig peng. Tänkte att den kan vara kul att ha...



Så rätt jag hade, maten blir såååå god i den och här hemma används den till allt från kyckling till revben.

Idag blev det köttfärslimpa. 😋😀


Ingredienser 2-3 pers 

500 g blandfärs

1/2 dl mjölk

1/2 dl skorpmjöl

1 finhackad gul lök

1 msk oxfond

1 msk vitlökskrydda

Salt/ svartpeppar

1 msk senap

1 paket bacon

Smörkokta morötter 

2-3 skivade morötter

2-3 msk smör

Vatten som precis täcker morötterna

Koka i 5-10 min beroende på hur crunchy ni vill ha dom.


Gör så här 

Blanda mjölk med skorpmjöl.

Låt det svälla ca 5 min.

Blanda sen ihop allt utom senap och bacon.



Forma till en limpa i lergrytan.

Bred på senap uppe på, sen täck limpan med bacon.

Sätt grytan längst ner i en kall ugn.

Sätt ugnen på 200 grader och låt limpan vara inne i 45 minuter.

Häll över vätskan som bildats i en kastrull, tillsätt grädde/mjölk, så har ni en supergod sås.

Låt såsen koka ihop ca 5 minuter, tillsätt ev lite maizena om ni vill ha den tjockare.

Sätt in lergrytan igen i ugnen utan lock i ca 15 minuter så baconet får färg och blir knaprigt.

Skär upp limpan, servera med potatis, morötter och gräddsås.

Smaklig spis!!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mormors kålpudding

Färsfyllt franskbröd

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar