Schwarzwaldtårta

 En vän har hjälpt mig och gubben mycket så jag tänkte att en tårta är ett gott tack för hjälpen.

Det finns säkert 1000 olika sätt att göra denna tårta, men detta recept som jag testat fram är godast enligt mig.😋😁

Testa den och njuuuuut!



Ingredienser 8-10 bitar 

Nötbottnar 

3 dl hasselnötter

4 äggvitor

1,5 dl strösocker

1 dl florsocker

100 gr mörk choklad


Fyllning

2,5 dl grädde

1 dl vaniljkräm ( 1 dl mjölk + 3 msk marsan)

50 gr mörk choklad

Dekoration 

2,5 dl grädde

200 gr mörk eller ljus choklad

Kakao att pudra tårtan 


Gör så här 

Bottnar 

Sätt ugnen på 150 grader.

Börja med att mala nötterna.

Vispa sen äggvitorna hårt.

Tillsätt sockret på slutet och vispa tills det är vitt och fast.



Rör försiktigt ner de malda nötterna.

Rita 3 st rundlar på bakpapper, ca 22 cm.

Bred ut eller spritsa ut marängen på rundlarna.



In i ugnen ca 25-30 min.

Lossa dom från pappret direkt de kommer ut.

Låt svalna på plåten.

Smält chokladen, bred ut på ena sidan av bottnarna.



Fyllning 

Vispa grädden, i med vaniljkrämen och den smälta chokladen.

Vispa ihop till den blir slät.

Bred på fyllningen på två lager.

Dekoration 

Smält chokladen i ett vattenbad och bred ut på ett bakpapper.

Skär ut fyrkanter precis innan det stelnat helt.

Du kan även klicka ut lite choklad och dra med en spatel så får du "fjädrar".


Vispa 2,5 dl grädde och bred på ovan och runt om tårtan. Spara gärna lite för findekoration.

Dekorera med chokladplattorna och resten av grädden.

Pudra med kakao.

Ät och njuuuut!! 😀









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mormors kålpudding

Färsfyllt franskbröd

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar