Schwarzwaldtårta
En vän har hjälpt mig och gubben mycket så jag tänkte att en tårta är ett gott tack för hjälpen.
Det finns säkert 1000 olika sätt att göra denna tårta, men detta recept som jag testat fram är godast enligt mig.😋😁
Testa den och njuuuuut!
Ingredienser 8-10 bitar
Nötbottnar
3 dl hasselnötter
4 äggvitor
1,5 dl strösocker
1 dl florsocker
100 gr mörk choklad
Fyllning
2,5 dl grädde
1 dl vaniljkräm ( 1 dl mjölk + 3 msk marsan)
50 gr mörk choklad
Dekoration
2,5 dl grädde
200 gr mörk eller ljus choklad
Kakao att pudra tårtan
Gör så här
Bottnar
Sätt ugnen på 150 grader.
Börja med att mala nötterna.
Vispa sen äggvitorna hårt.
Tillsätt sockret på slutet och vispa tills det är vitt och fast.
Rör försiktigt ner de malda nötterna.
Rita 3 st rundlar på bakpapper, ca 22 cm.
Bred ut eller spritsa ut marängen på rundlarna.
In i ugnen ca 25-30 min.
Lossa dom från pappret direkt de kommer ut.
Låt svalna på plåten.
Smält chokladen, bred ut på ena sidan av bottnarna.
Fyllning
Vispa grädden, i med vaniljkrämen och den smälta chokladen.
Vispa ihop till den blir slät.
Bred på fyllningen på två lager.
Dekoration
Smält chokladen i ett vattenbad och bred ut på ett bakpapper.
Skär ut fyrkanter precis innan det stelnat helt.
Du kan även klicka ut lite choklad och dra med en spatel så får du "fjädrar".
Vispa 2,5 dl grädde och bred på ovan och runt om tårtan. Spara gärna lite för findekoration.
Dekorera med chokladplattorna och resten av grädden.
Pudra med kakao.
Ät och njuuuut!! 😀
Kommentarer
Skicka en kommentar