Schnitzel med krossad potatis och tonkatsusås
Denna rätten är ett hopkok av olika kök som jag älskar.
Att använda panko istället för vanligt ströbröd gör schnitzeln mycket krispigare.
Tonkatsusåsen rekommenderar jag att göra dubbel sats av, för den är försvinnande god!
Ingredienser 2 pers
2 st schnitzlar
Mjöl
1 ägg
Panko ströbröd
Krossad potatis
6-8 potatisar (jag räknar 3-4 p/p, men ta fler om ni äter mer)
25 g smält smör
2-3 vitlöksklyftor
Timjan
Tonkatsusås
1 dl ketchup
1-2 msk worcestersås
2 msk japansk soja
1 msk honung
Ev salt/peppar, vitlökskrydda
Gör så här
Börja med såsen.
Blanda ihop alla ingredienser, smaka av och ställ åt sidan.
Skölj potatisen men lämna skalet kvar.
Koka tills de är nästan klara. ( lite hårda i mitten)
Låt svalna en stund.
Smält smör, krossa i vitlök och ev timjan.
Krossa potatisarna med en gaffel, pensla med vitlökssmöret och salta/peppra.
In i ugnen på 225 grader ca 15 minuter.
Salta schnitzlarna.
Vänd i mjöl, sen uppvispat ägg och sist panko.
Stek sen i rikligt med olja och låt dom sen vila/ rinna av på galler en stund innan ni äter.
Servera gärna med en god grönsak.
Smaklig spis!
Kommentarer
Skicka en kommentar