Raggmunkar med fläsk
Jag ÄLSKAR raggmunkar!
Min sista måltid hade lätt blivit detta.
Smeten ska i mitt tycke inte innehålla mer än så här, det ska ABSOLUT INTE vara en pannkaksmet med riven potatis.
Innehåll 2-3 pers
600 g potatis
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Salt/peppar
Fläsk
Rivna morötter
Gör så här
Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk till en jämn smet.
Riv potatisen.
Krama ur vätskan och blanda potatisen ihop med smeten och salt/peppar.
Börja med att steka fläsket.
Spara fettet till att steka raggmunkarna i, och håll fläsket varmt.
Platta till raggmunkarna tunt när de ligger i stekjärnet. Stek på medelvärme tills de får ordentligt med färg och potatisen är mjuk.
Servera direkt, eller håll varma i ugn ca 150 grader tills alla är färdigstekta.
Servera med lingon och rivna morötter.
Smaklig spis!
Kommentarer
Skicka en kommentar