Raggmunkar med fläsk

Jag ÄLSKAR raggmunkar!

Min sista måltid hade lätt blivit detta.

Smeten ska i mitt tycke inte innehålla mer än så här, det ska ABSOLUT INTE vara en pannkaksmet med riven potatis.



Innehåll  2-3 pers 

600 g potatis

2 ägg

2 msk vetemjöl

2 msk mjölk

Salt/peppar

Fläsk

Rivna morötter


Gör så här 

Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk till en jämn smet.

Riv potatisen.

Krama ur vätskan och blanda potatisen ihop med smeten och salt/peppar.

Börja med att steka fläsket.



Spara fettet till att steka raggmunkarna i, och håll fläsket varmt.

Platta till raggmunkarna tunt när de ligger i stekjärnet. Stek på medelvärme tills de får ordentligt med färg och potatisen är mjuk.



Servera direkt, eller håll varma i ugn ca 150 grader tills alla är färdigstekta.

Servera med lingon och rivna morötter.

Smaklig spis! 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mormors kålpudding

Färsfyllt franskbröd

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar