Pulled pork med coleslaw och syrad rödlök

Pulled pork är ju bara så gott.

Visst kan man köpa färdig, men det går ju inte att jämföra smakmässigt om man gör den själv med hemgjord bbqsås.

Så, lite förarbete, sen sköter slow cockern resten! 



Ingredienser 3-4 pers 

Ca 1 kg karréstek

1 gul lök

2-3 klyftor vitlök

1 paprika

Salt/peppar 

Bbqsås 

1,5 dl ketchup

2 klyftor vitlök 

1 msk äppelcidervinäger 

1 msk soja

1 msk socker

1/2 tsk liquid smoke

1 tsk Dijon senap

1 krm cayennepeppar

Salt/peppar

Syrad rödlök 

1 rödlök

1/2 dl äppelcidervinäger ( ättika)

1 dl socker

2 dl vatten 

1 nypa salt

Coleslaw 

Vitkål, morötter ( även gott med äpple, ananas, rödlök)

1,5 dl majonnäs

1 dl gräddfil ( eller turkisk yoghurt)

1 msk socker

1,5 msk citron eller limejuice

1 msk vinäger ( jag tog äpple)

salt

Svartpeppar

Gör så här 


Börja med den syrade löken.

Skiva löken och lägg i en rengjord burk.

Lägg allt utom löken i en kastrull och koka upp. Rör tills allt socker smält.

Häll över lagen i burken, låt svalna i kyl.


Nu dags för bbqsåsen.

Riv vitlöken och lägg i kastrull med resterande ingredienser utom salt/peppar.

Låt såsen småkoka ca 15 min.

Rör runt då och då.

Smaka av med salt/peppar.


Skiva lök, vitlök, paprika och lägg i botten på slow cookern.

Salta/peppra köttet och lägg ovanpå grönsakerna.

Häll över bbqsåsen, ställ på låg 6-8 timmar.

(Min var klar på 6 timmar)



När köttet är igång, så gör din cole slaw.

Hacka rotfrukterna tunt.

( en mandolin är bra här)

Vispa majonnäs och gräddfil fluffigt.

Tillsätt socker, citronjuice, vinäger och smaka av med salt/peppar.

Blanda i rotfrukterna och rör om.

In i kylen några timmar så blir den bara godare!



När köttet är klart tar du upp det och delar det med gaffel till småbitar.

Sen lägger du tillbaka köttet i grytan och blandar ihop det med såsen.

Sen är det bara att äta!

Jag serverade mitt i ett pitabröd, gott som tusan. 😀

Smaklig spis! 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mormors kålpudding

Färsfyllt franskbröd

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar