Köttbullar och potatismos

 Detta är ju bara så gott!

Saftiga köttbullar, ett fluffigt mos, lingon och rårivna morötter, det är vad jag behöver en gråmulen höstdag som denna...



Ingredienser 2 pers 

400 g blandfärs

1/2 dl ströbröd

1/2 dl grädde

1 ägg

1 lök

1 msk oxfond

1 msk skånsk senap

Salt/peppar


500 g potatis

1/2 dl mjölk

75g smör

Salt/peppar

Muskot

1-2 tsk socker


Gör så här 

Blanda ihop grädde med ströbröd.

Låt det svälla i ca 15 min.

Finhacka löken och stek den mjuk i lite smör. Låt det svalna.

I med färsen i ströbrödet och blanda ordentligt.

Sen i med resterande ingredienser, blanda runt, salta/peppra.

Rulla köttbullar.

Skala potatisen, skär dom i mindre bitar så blir koktiden mycket mindre.

Koka potatisen.

Stek nu köttbullarna i smör tills de får en fin yta, häll sen i lite vatten, på med ett lock och låt dom småkoka tills potatisen kokt klart.

Potatismos 

Pressa potatisen.

Värm mjölken och häll i potatisen.

Klicka i smör och vispa runt tills det blir fluffigt.

Smaka av med salt/peppar, muskot, och socker.

Jag serverar detta med rårivna morötter och lingon.

Sååååå gott.

Smaklig spis


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mormors kålpudding

Färsfyllt franskbröd

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar