Köttbullar och potatismos
Detta är ju bara så gott!
Saftiga köttbullar, ett fluffigt mos, lingon och rårivna morötter, det är vad jag behöver en gråmulen höstdag som denna...
Ingredienser 2 pers
400 g blandfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl grädde
1 ägg
1 lök
1 msk oxfond
1 msk skånsk senap
Salt/peppar
500 g potatis
1/2 dl mjölk
75g smör
Salt/peppar
Muskot
1-2 tsk socker
Gör så här
Blanda ihop grädde med ströbröd.
Låt det svälla i ca 15 min.
Finhacka löken och stek den mjuk i lite smör. Låt det svalna.
I med färsen i ströbrödet och blanda ordentligt.
Sen i med resterande ingredienser, blanda runt, salta/peppra.
Rulla köttbullar.
Skala potatisen, skär dom i mindre bitar så blir koktiden mycket mindre.
Koka potatisen.
Stek nu köttbullarna i smör tills de får en fin yta, häll sen i lite vatten, på med ett lock och låt dom småkoka tills potatisen kokt klart.
Potatismos
Pressa potatisen.
Värm mjölken och häll i potatisen.
Klicka i smör och vispa runt tills det blir fluffigt.
Smaka av med salt/peppar, muskot, och socker.
Jag serverar detta med rårivna morötter och lingon.
Sååååå gott.
Smaklig spis
Kommentarer
Skicka en kommentar