Chokladdoppade nötter med lakrits

 Detta blev så jäkla gott att det inte går att beskrivas med ord!

Lite pyssel, men såååå värt det.


Ingredienser 

100 g nötter ( jag tog pistage och valnötter)

100 g mörk choklad

100 g ljus choklad

2 msk lakritspulver

1-2 tsk salmiaksalt



Gör så här 

Rosta nötterna ca 10 min i ugn på 200 grader.

Kolla till dom och rör runt så de inte bränns.

Låt dom sen svalna.

Smält mörk choklad och häll i nötterna och rör runt så alla får choklad på sig.

Lägg ut på bakplåtspapper och låt torka.

Dela sen nötterna och gör om samma sak med den ljusa chokladen.

Blanda ihop lakritspulvret och salmiaksaltet.

Dela nötterna och häll över pulvret och rör runt så alla nötter får på sig.

Ät och njut!!





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mormors kålpudding

Färsfyllt franskbröd

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar