Vitlöksspäckad karréstek i slow cooker
Min slow cooker är en av de bästa julklappar jag fått av min man.
Vad du än gör i den så blir det så himla gott!
Ingredienser 4 portioner
1 kg karréstek
Rotsaker, grönsaker i ens tycke
( Jag tog morot, palsternacka, rödlök, äpple)
3-4 vitlöksklyftor
Marinad
1 msk soja
1 msk tomatpuré
1 msk honung
2 tsk äppelcidervinäger
1 msk olja
1 msk italiensk grillkrydda
Peppar
Gör så här
Börja med att göra hål i köttet.
Dela vitlöksklyftorna i mindre delar och tryck in dom i hålen.
Skär ner rotsakerna i mindre bitar och lägg i botten av grytan.
Lägg köttbiten på rotsakerna.
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Pensla på allt på köttbiten.
Häll i ev 1/2 dl vatten så har du en bra grund till sås.
Kör igång på låg 6-8 tim eller hög 4-6 tim.
Min var klar på 4 tim på hög.
Servera med t ex kokt potatis och en sås av skyn från köttet ( koka upp skyn med lite grädde och ev salt/peppar).
Smaklig spis!!
Kommentarer
Skicka en kommentar