Stekt ris av "sluntar"

 Efter allt bakande så fick det bli en snabbfixad middag. Orkade helt ärligt inte stå i köket mer.

Denna rätten lämnar hur mycket utrymme som helst att byta ut eller lägga till ingredienser. 😊

Dessa "sluntar" hade jag hemma...


Ingredienser

2-3 dl kokt kallt ris

1 morot

1 röd paprika

1 dl frusna ärtor

1 chorizo

( 1 ägg)

Chiliflakes, sesamfrön


Gör så här

Strimla grönsakerna och korven.



Stek först korven i olja till den får färg.

Lägg över korven på ett fat och stek riset i oljan tillsammans med grönsakerna tills de blir mjuka och får lite färg.

I med korven och rör runt.

Vill du ha lite fart i rätten slänger du i lite chiliflakes.



Stek på medelvärme 5 minuter, sista minuterna så tillsätter du ärtorna så de bara blir varma. Rör runt lite då och då.

Stek ett ägg. Krydda med chiliflakes och sesamfrön.

Jag hade en pepparsås till som är fantastiskt god.

Hittade den i en asiatisk butik och kan varmt rekommendera den. 



Smaklig spis!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mormors kålpudding

Färsfyllt franskbröd

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar