Köttbullar i gräddig tomatsås
Köttbullar med potatismos, eller med kokt potatis och brunsås i all ära, men en riktig Lady och Lufsen-måltid är inte helt fel!
Ingredienser
500 g färs
1 dl grädde
2-3 klyftor vitlök
1 rödlök
Salt/peppar
Tomatsås
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1 burk Zeta körsbärstomater
1 dl grädde
Salt/peppar
Chiliflakes efter smak
1 msk torkad basilika
1 nypa socker
Gör så här
Finhacka rödlök och riv vitlöken.
Blanda ihop löken med färsen och grädde.
Salta och peppra.
Rulla till köttbullar och stek i smör.
Använd gärna en traktörpanna eller liknande så ni får plats med såsen.
Medan köttbullarna steks på medelvärme så hacka rödlök och vitlök fint och lägg i pannan så de blir mjuka.
Tillsätt tomaterna och grädden.
Krydda efter smak
Låt det småkoka i ca 10-15 min.
Servera gärna med pasta.
Kommentarer
Skicka en kommentar