Färsfyllt franskbröd

 Dagens 80-talare!

Detta lagades ofta hemma när jag växte upp.

Det var gott då, och ta mig tusan gott idag också! ☺


Ingredienser  4 pers

1 franskbröd

500 g färs ( valfri sort)

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 burk krossade tomater

100 g cantadou vitlök och örter

Salt/peppar 

Kryddor efter egen smak

Valfri riven ost


Gör så här 

Sätt ugnen på 200 grader

Hacka gul lök och fräs i panna.

I med färs och stek till det fått färg.

Riv i vitlök och tillsätt krossade tomater och cantadou osten.

Krydda efter smak och låt färsen koka ihop 5-10 minuter.

Under tiden skär du ut ett lock från brödet och gröper ur det.

Fyll det sedan med färsen, toppa med riven ost och in i ugnen 15-20 minuter tills det fått färg.




Servera med en god sallad!

Smaklig spis! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mormors kålpudding

Vetedeg med fördeg till kanelbullar och nutellabullar