Färsfyllt franskbröd
Dagens 80-talare!
Detta lagades ofta hemma när jag växte upp.
Det var gott då, och ta mig tusan gott idag också! ☺
Ingredienser 4 pers
1 franskbröd
500 g färs ( valfri sort)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
100 g cantadou vitlök och örter
Salt/peppar
Kryddor efter egen smak
Valfri riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Hacka gul lök och fräs i panna.
I med färs och stek till det fått färg.
Riv i vitlök och tillsätt krossade tomater och cantadou osten.
Krydda efter smak och låt färsen koka ihop 5-10 minuter.
Under tiden skär du ut ett lock från brödet och gröper ur det.
Fyll det sedan med färsen, toppa med riven ost och in i ugnen 15-20 minuter tills det fått färg.
Servera med en god sallad!
Smaklig spis!
Kommentarer
Skicka en kommentar